קניתם או קיבלתם במתנה שעון יוקרה קלאסי או אופנתי? רוצים לשמור עליו לאורך זמן? אם כן, חשוב לדעת כי בעזרת תחזוקת שעון נכונה הוא יוכל לשרת אתכם שנים רבות. ואם אתם מעוניינים לדעת איך לשמור על השעון היוקרתי שלכם, לפניכם שורה של דגשים וטיפים בנושא.
דגשים לגבח ניקוי שעון יוקרה
בשורה התחתונה, אם יש לכם שעון יוקרה שאתם רוצים לשמור על תפקודו וחזותו, כדאי שתקפידו על ניקונו. ניקוי שעון יש לבצע לעיתים קרובות באמצעות מטלית נקייה ולחה, עימה יש לעבור על גוף השעון עצמו, הרצועה והזכוכית שלו. כמו כן, בעזרת מברשת קטנה כדאי לעבור גם על אזורים מחורצים ועמוקים של השעון שבהם לכלוך נוטה להצטבר, כמו נקודת החיבור של הרצועה.
שימו לב שבשעונים שאינם אטומים יש להימנע מניקיון במים. במקום זאת, יש לעשות שימשו במטלית לחה סחוטה היטב. גם חשוב להימנע מניקוי ומגע של מים ברצועות של שעונים העשויות מעור.
הרחיבו את ההיכרות שלכם עם השעון
בכדי לתחזק נכון שעון יוקרה כדאי שתכירו בתור התחלה את השעון שיש ברשותכם, על תכונותיו ומאפייניו שמשפיעים באופן ישיר על צורכי התחזוקה שלו. למשל, חשוב להבין איזה סוג שעון יש ברשותכם וכיצד הוא עובד, בין אם מדובר בשעון מכאני, אוטומטי או קוורץ. כמו כן, יש להבין אם השעון אטום למים ואם כן – באיזו רמה. כדאי גם לדעת מאיזה חומר עשוי גוף השעון והרצועה שלו, וכדאי לקרוא את הוראות התחזוקה המומלצות על ידי יצרן השעון.
זהירות יתרה במגע של השעון עם מים
ברור לכל שעם שעונים שאינם אטומים יש להיזהר ליד מים. למעשה, הדבר נכון גם לגבי שעונים הנחשבים עמידים למים, כך שיש להקפיד על שימוש בשעון בהתאם לרמת העמידות שצוינה על ידי היצרן. יתרה מכך, חשוב לדעת שעם הזמן רמת האטימות עמידות של שעונים יורדת, לכן מומלץ לשמור על השעון ממים אפילו יותר מההנחיות של היצרן. למשל, גם אם השעון נחשב עמיד לרחצה עדיף שלא להיכנס עימו למקלחת ולהסתכן בחדירה של מי ואדי מים חמים לתוכו. וכאמור, בגין תכונת המים להחליש את העור, יש להימנע לגמרי ממגע ישיר עם מים בשעונים שיש להם רצועות עור.
היזהרו בשימוש עם חומרי ניקוי וחומרים כימיים
בכדי לשמור על השעון לאורך זמן חשוב גם להרחיקו ולא לחשוף אותו לחומרים כימיים, העלולים להזיק לגוף השעון ולמנגנון שלו. מדובר בחומרים כמו שיש למשל בתכשירי ניקוי או מוצרי טואלטיקה. לדוגמא, בעת שימוש בבושם יש להימנע מתזה ישירה על השעון, בייחוד אם מדובר בשעון שיש לו רצועה מעור היכולה להתרופף ולהיקרע עקב מגע עם חומרים כימיים שבבושם. לכן את התזת הבושם יש לעשות על היד ללא שעון, לחכות שהבושם יתייבש ורק אז לענוד שוב את השעון.
כמו כן, עדיף לשמור שהשעון לא יבוא במגע עם סבון ידיים, שמפו, מרכך וקרמים למיניהם שגם הם עלולים להזיק לו. כדאי גם לא לבצע עם השעון מטלות ניקיון בבית שנעשה בהן שימוש בחומרי ניקוי שונים כמו אקונומיקה, נוזל כלים וכדומה.
עוד כמה דגשים לתחזוקת השעון
מלבד האמור לעיל, יש עוד מספר דגשים שכדאי לתת עליהם את הדעת בתחזוקת שעונים:
- זכוכית- אחד האזורים היותר רגישים בשעונים הוא הזכוכית שלהם, הרגישה לחבלות, נפילות ושריטות. לכן יש להפקיד על הנחת השעון במקומות בטוחים שאין בהם סכנה לחבלה, נפילה או שריטה. המקום הטוב ביותר להנחת ואחסון השעון הוא בקופסא המקורית שלו.
- מגנטים – חשוב להיזהר מקרבה של שעון יוקרה למגנטים. הנחה של שעון יד בקרבה של מגנט עלולה לפגוע בתפקודו וגם לקצר את חייו.
- שמש – עוד גורם שיש לתת עליו את הדעת בשמירה על שעון יד יוקרתי, הוא כל הקשור לחשיפה ממושכת לשמש. חשוב לדעת כי אור השמש עלול לגרום לשכבה החיצונית ולצבע של השעון לדהות. בנוסף לכך, חום גבוה מקצר את חיי הסוללה של השעון. לכן אין להניח את השעון במקום בו הוא חשוף לאור וחום שמש ישירים.
בדיקה וטיפול תקופתי במעבדה מקצועית
למרות ששעוני יוקרה מתוכננים ובנויים באופן שיבטיח את אריכות ימיהם, הרכיבים שלהם לא יכולים להימנע מבלאי ושחיקה טבעיים. לכן, לצד פעולות תחזוקה שניתן לבצע לבד, חשוב גם לקחת את השעון מעת לעת לבדיקה וטיפול במעבדת שעונים מקצועית ומוסמכת, שם יבוצעו פעולות של החלפת סוללה, ניקוי השעון, שימונו ואיטומו. על פי רוב, שעוני קוורץ נדרשים בטיפול מעבדתי בכל כשלוש שנים, בעוד שבדרך כלל שעונים מכאניים או שעונים אוטומטיים נדרשים לטיפול פעם בחמש שנים.
בכל מקרה, אל תנסו לפתוח לבד את גוף השעון המורכב מרכיבים רגישים, קטנטנים ושבירים. ניסיון כזה בהחלט יכול להסתיים בגרימת נזק או באובדן של רכיבי השעון. בנוסף, חשוב לדעת כי פתיחה של גוף השעון דורשת לאטמו מחדש, פעולה שניתן לבצע רק בעמדת שעונים מקצועית.
המלצה על מעבדת שעוני יוקרה
כאמור, בכדי להבטיח תחזוקה נכונה של השעון חשוב לבצע פעולות תחזוקה תקופתיות במעבדת שעונים מקצועית, המוסכמת לתקן את סוג השעון שיש ברשותכם. בחרו מעבדה שיש עליה המלצות מלקוחות אחרים, העושה שימוש רק בחלקי חילוף מקוריים של היצרנית. כמו כן, בחרו רק מעבדה המחויבת לאטום את השעון ומספקת אחריות עבור פעולות הטיפול והתיקון שלו.
אם אתם מחפשי אחר מעבדת שעוני יוקרה מומלצת, כדאי לכם ליצור קשר עם מעבדת Dr.Clock הפועלת משנת 2002. המעבדה מתמחה בתיקון שעוני יוקרה של מותגים מובילים, ביניהם שעוני יוקרה של אומגה, קרטייר, רולקס, BREITLING ועוד.
מדובר במעבדה מקצועית ומתקדמת המצוידת בכלים חדשניים, אשר מטפלת בכל שעון בסטנדרטים גבוהים ביותר וללא פשרות. במעבדה כל לקוח זוכה ליחס אישי ושירות מקצועי, קשוב, יעיל ומהיר המחויב ללוחות זמנים, וכל זאת במחירים הוגנים.
לבדיקה, תחזוקה וטיפול תקופתי בשעוני יוקרה צרו קשר עם מעבדת שעוני היוקרה Dr.Clock בטלפון 03-6511441 ו- 053-7127040.